8 d’Octubre

Tal dia com avui…

1871: Als Estats Units es produeix el Gran Incendi de Chicago. El foc es va iniciar al graner de la casa de Patrick O’leary i Catherine, extenent-se ràpidament i provocant una gran destrucció al llarg de dos dies. En aquests dos dies, entre 200 i 300 persones vàren perdre la vida, i es vàren cremar 17.450 edificis, deixant prop de 100.000 persones sense casa. S’estipula que la destrucció va suposar en danys i perjudicis aproximadament uns 200 milions de dòlars de l’època. La gran destrucció que va provocar l’incendi va ser degut entre altres coses al clima sec, però també perquè bona part dels edificis i carrers de la ciutat de Chicago estàven fets de fusta. Tot hi així, infraestructures com les clavegueres, transport o sistemes d’aigüa vàren resultar intactes. Després del destructiu incendi, la reconstrucció de la ciutat es va iniciar ràpidament, estimulant el creixement econòmic així com el creixement de la població. La nova ciutat de Chicago, serà dissenyada com una ciutat moderna, construïnt-se els primers gratacels del món. Amb poc temps, Chicago es convertirà en un important centre econòmic.

 1957: Als estudis de Sun Records, de la ciutat de Memphis, Tenesse, als Estats Units, la jove estrella del rock’n’roll Jerry Lee Lewis entra a gravar una de les cançons més clàssiques d’aques gènere, Great Balls Of Fire. La cançó havia estat composta per un dels millors compositor de rythm and blues de tots els temps, Otis Blackwell. El títol de la cançó fa referència a una expressió típica del sud dels Estats Units, i que molts cristians consideren una blasfemia, ja que fa referència al moment en què l’esperit sant es manifestava en llengües de foc. La cançó va debutar en les llistes de Billboard el mes de novembre, i tot hi que en un principi ho va fer de forma moderada, amb poques setmanes va assolir un gran èxit, arribant al número 2 de la llista

 

1967: A Bolivia, en una escaramussa amb un destacament especial de l’exèrcit bolivià, un grup de guerrillers bolivians dirigits pel guerriller nascut a Rosario, Argentina, i que havia jugat un paper molt important dins de la Revolució Cubana, Ernesto “Che” Guevara, és derrotat. Fruit de l’enfrontament, Ernesto Guevara va ser ferit, i capturat. Després de capturat, va ser traslladat a un poble pròxim, el poble de la Higuera, on serà retingut a l’edifici de l’escola. L’endemà de la seva detenció, Ernesto “Che” Guevara seria executat, exposant el seu cadáver com una espècie de trofeu. Després de la mort de Guevara, aquest va esdevenir tot un símbol que perdura fins els nostres dies.

La Factoria Historica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s