23 de Juliol

Tal dia com avui…

1862: En el context de la Guerra Civil Americana, el general Henry W. Halleck, assumeix el paper de general en cap de totes les forces de la Unió i amb la tasca d’organitzar millor tots els esforços de guerra de la Unió que en aquests moments s’estava enfonsant. Durant la guerra amb Mèxic, Halleck es va involucrar en la política de California, i abans de l’esclat de la guerra civil, va ser president del ferrocarril. El 1861, va ser nombrat general de divisió i posat al càrreg de la Secretaria de Missouri, obtinguent  ràpidament resultats fruit del seu treball. Halleck va mostrar una gran visió estratègica en la planificació de campanyes. El president nordamericà Abraham Lincoln va reconèixer les capacitats de Halleck i se’l va endur a Washington D.C. com a general en cap, on va continuar obtenint èxits a l’oest, però també va patir severes derrotes i el 1864 va ser nombrat cap de personal per a l’exèrcit, acabant així la seva tasca com a planificador estratègic. Halleck va continuar a l’exèrcit fins el 1872, any en que va morir. Tot hi que com a plainificador estratègic Halleck  va mostrar forces defectes, la seva gran capacitat d’organització va contribuïr significativament a la victòria de la Unió.

 1903: Després que el 1903 s’hagués creat la Ford Motor Company, canviant així l’història de l’automòvil, amb Henry Ford en possessió del 25,5% de les accions de la companyia i exercint com a vicepresident i enginyer en cap, el 23 de Juliol d’aquest mateix any, es ven el primer cotxe fabricat per la companyia, el model Ford A, model que es construïrà fins l’any 1908. Amb aquesta primera venta, Henry Ford es va convertir en el president de la companyia, i tres anys després es convertiria en el propietari. Henry Ford havia aconseguit crear un model d’automòvil amb un preu bastant raonable, fiable i eficaç i que va marcar una nova era en el transport de persones. El fet que es tractés d’un vehicle d’ús senzill, fàcil de conduïr i de manteniment simple, el van transformar ràpidament en un èxit.

 1936: A Barcelona, al Bar del Pi, té lloc la unió entre la Unió Socialista de Catalunya, el Partit Comunista de Catalunya, el Partit Català Proletari i la Federació Catalana del PSOE. De resultes d’aquesta unió sorgirà un nou partit, el Partit Socialista Unificat de Catalunya, el PSUC. La idea de la fusió de les forces obreres en un nou i únic partit, va anar cobrant forces arran dels fets del 6 d’octubre de 1934 així com de l’experiència unitària de les aliances obreres. Després de la fundació del PSUC, Joan Comorera serà escollit com a secretari general.

 

1952: A Egipte, la Societat d’Oficials Lliures, liderats per Muhammad Naguib, es fan amb el control del govern mitjançant un cop d’Estat. El rei Faruk, qui junt amb el seu govern havia estat durament criticat per la seva corrupció així com pels fracassos durant la primera guerra àrab-israelí, va ser obligat a abdicar i a deixar el poder en mans de Naguib. Posteriorment, els revolucionaris vàren redistribuir les terres, també vàren jutjar al polítics corruptes i, finalment, el 1953 vàren abolir la monarquia. Tot hi així, un any després que Naguib s’hagués fet amb el poder, el coronel Gamal Abdal Nasser que creia que les reformes s’estàven fent molt lentament, va desafiar les lleis de Naguib hi va ocupar la direcció de l’Estat. El 1956, Nasser serà escollit sense cap tipus d’oposició com el nou president d’Egipte, càrreg que ocuparà fins el 1970 quan un atac de cor va acabar amb la seva vida.

La Factoria Historica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s