29 d’Abril

Tal dia com avui, l’any…

  • 1707 Anglaterra i Escòcia s’unifiquen a través de la unió dels respectius parlaments, creant-se així la Gran Bretanya. L’antecedent directe de la unió a nivell personal, es donà al 1603, quan Jaume Vi d’Escòcia accedí al trón anglès amb el nom de Jaume I. Posteriorment, al 1801, es signà l’Act of Union, per la qual s’integrà Irlanda a la Gran Bretanya, i el país passà a anomenar-se Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda.

  • 1923 Es celebraren les últimes eleccions a Corts Generals en el context de la restauració de la monarquia espanyola i poc abans de l’inici de la dictadura de Miguel Primo de Rivera. Per tant foren les últimes eleccions en el sistema de torns de partits dinaàstics, implantats en la constitució espanyols de 1876. Les eleccions es veieren marcades per la conflictivitat social provocada per la guerra del Rif i els disturbis produïts a Barcelona.

  • 1945 Les tropes nord-americanes alliberen el camp de concentració de Dachau, el primer establert pel règim nazi. Situat al població de Dachau, al nord de Munich, fou inaugurat 5 setmanes després de que Hitler fos proclamat canceller al 1933. En aquest camp s’utilitzaren humans com a conillets d’índies per primera vegada, i serví de model pels següents camps de concentració que es construïren posteriorment. A Dachau, els científics nazis van provar els efectes de la congelació i les canvis de la pressió atmosfèrica, infectaren de malària als interns i foren tractats amb drogues experimentals, entre d’altres pràctiques inhumanes. Moriren uns 32000 presoners.

  • 1980 Morí Alfred Hitchcock, director cinematogràfic, guionista i productor d’origen britànic. Fou autor de multitud de films, considerats molts d’ells obres d’art del cinema, com “The Birds”, “North By Northwest”, “Vertigo” o “Rear Window”. Els seus films es caracteritzen per l’alt grau de suspens, misteri i terror i durant la seva carrera fou guardonat amb dos Oscars i un Bafta.

La Factoria Historica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s