18 d’Abril

Tal dia com avui, l’any…

  • 1506 Comencen les obres de construcció de la Basílica de Sant Pere, a Roma. L’encarregat del projecte fou Donato Bramante per odre del papa Juli II. L’edifici fou situat en el lloc de l’antiga basílica, que fou construïda sobre la tomba de Sant Pere, l’any 324 per ordre de l’emperador Constantí, responsable de l’edicte de Milà pel qual acabà la persecució contra els cristians i consagrada al 329.

  • 1738 El rei Felip V, va aprovar per decret dirigit al seu Consell, l’augment de rang de l’Acadèmia de la Junta, la qual es reunia per dur a terme l’estudi de la història i crear el “Diccionario Histórico-Crítco Universal de España”. L’objectiu de la institució era aclarar “la importante verdad de los sucesos, desterrando las fábulas introducidas por la ingnoráncia o la malicia, conduciendo al conocimiento de muchas cosas que oscureció la antigüedad o tiene sepultado el descuido”. Nasqué així la Rel Acadèmia de la Història.

  • 1955 Morí el físic alemany Albert Einstein, el qual, gràcies a la seva Teoria de la relativitat, feu que canvies radicalment la visió de l’univers. D’aquesta manera donà una explicació més àmplia del món físic que la que es tenia fins al moment a través de la mecànica clàssica.

  • 1966 Començà la Revolució Cultural Xinesa. A través del control sobre el Diari de l’Exèrcit d’Alliberació, per part dels seguidors de Mao, es publicà una editorial proclamant l’aixecament del gran emblema roig del pensament de Mao i l participació de forma activa en la Gran Revolució Cultural Socialista. L’editorial donà nom al moviment i confirmà la col·laboració de l’exèrcit. L’objectiu del moviment era la purga dels alts càrrecs del partit i els intel·lectuals, als que Mao i els seus seguidors acusaven de trair els ideals revolucionaris, ja que els consideraven de partidaris del capitalisme.

La Factoria Historica

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s