22 de Març

Tal dia com avui…

1312: Amb acusacions i declaracions falses, moltes vegades obtingudes a través de la tortura, per tal d’inculpar els templaris i sota pressió de la corona francesa, el papa, Climent V es veu obligat a aprovar la butlla Vox in Excelso, en què es fa dissoldre l’Ordre del Temple.

1765: Per tal d’intentar recaptar fons per pagar els gastos produïts per la Guerra del Set Anys, en què  Gran Bretanya es va enfrontar a França, així com per defensar les colònies, el govern britànic, imposa l’anomenada Stamp Act, la Llei del timbre.

Aquesta llei, consistia en un impost directe sobre tot tipus de material imprès de curs legal dins de les colònies, des del paper sellat, fins als diaris, o pamflets.

Aquesta llei, va provocar una onada de protestes dins de les colònies, fins el punt que el govern britànic, va haver d’anul·lar la llei l’any següent.

1895: Els assistents a una conferència a la Société d’Encouregement à l’Industrie Nationale, a la ciutat de París, França, veuen la presentació per primera vegada d’un invent que canviarà el món de l’oci, el cinematògraf  dels germans Lumière.

En dita conferència, a més, es projectarà la primera pel·lícula de la història: La sortida dels obrers de la fàbrica Lumière, que dura uns 45 segons i que va ser rodada tres dies abans de le presentació en societat del cinematògraf.

1945: A la ciutat d’El Caire, a Egipte, representants  d’Egipte, Siria, Líban,

Transjordania, Arabia Saudí, Iraq i  Yemen, es reuneixen per crear el que serà la Lliga Àrab. L’objectiu de la creació de la Lliga Àrab, serà la de fomentar el creixement econòmic de la zona, resoldre disputes que pugin sorgir entre els estats membres o coordinar objectius polítics.

La Lliga  va formar un concell amb un vot per pais.

A partir de 1965, 15 països més entraran a formar part de la Lliga Àrab, establint un mercat comú.

 

La Factoria Historica

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s