15 de Març

Tal dia com avui…

44 a.C: A les escales del Senat romà, és apunyalat fins la mort Juli Cèsar. Cèsar, havia estat escollit cònsol l’any 59 i va ser una gran reformista, enfrontat diverses vegades al Senat.

Va ser anomenat “Dictador Romà”, i viatjarà per tot l’imperi consolidant així el seu regnat. L’any 45, va tornar a Roma on va ser anomenat Dictador Vitalici. Com a regent únic va planejar l’expansió de l’imperi.

Cèsar es va anar guanyant tan amics com enemics, fins que durant l’Idus de Març, un grup de conspiradors republicans, varen assassinar a Cèsar, creient que així es podria restaurar la República de Roma. Amb la mort de Cèsar, es varen iniciar un seguit de guerres civils en les que Octavi, el nebot-net de Cèsar, es va erigir com a Octavi, el primer emperador romà.

1493: Després d’haver descobert les amèriques, i d’un viatje de retorn ple de complicacions, atraquen al port andalús de Palos de la Frontera (Huelva) les carabelas Niña Pinta, comandades pels conqueridors Cristòfol Colóm i Martín Alonso Pinzón, acabant així el primer viatge de Colom a les amèriques.

 

1892: John Houlding, propietari d’Anfield, decideix crear un equip propi, després que l’Everton FC fos desnonat per problemes amb el pagament del lloguer del camp. Houlding, després que la Football Asoociation rebutjés reconèixer l’equip com a Everton, va canviar el nom, convertint-se en el Liverpool Football Club, siguent avui en dia, un dels equips d’Anglaterra més reconeguts arreu del món.

1916: Amb l’excusa d’alguns atacs perpetuats per Pancho Villa i els seus homes en algunes ciutats del sud dels Estats Units i d’algunes zones frontereres entre Mèxic i els Estats Units, el president nordamericà Woodrow Wilson autoritza l’enviament d’uns milers d’homes amb l’objectiu de perseguir i capturar Pancho Villa, en el que serà una expedició punitiva, de càstig. L’expedició, feta a esquenes del govern mexicà presidit per Carranza, va estar formada inicialment per uns 5000 homes, encara que van acabar sent uns 12.0000, i va estar dirigida pel general John J. Pershing, qui havia estat bon amic de Pancho Villa.

Aquest fet, provocarà greus tensions diplomàtiques entre Mèxic i els Estats Units, fent per exemple, que durant la I Guerra Mundial, Mèxic s’aproximés a Alemanya.

 

La Factoria Historica

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s