22 de Febrer

Tal dia com avui…

1371: A Escòcia, mor el rei David II de la casa Bruce, siguent  l’últim monarca d’aquesta casa. Morirà sense descendencia, fet que portarà al seu nebot a pujar el tro. El seu nebot, serà conegut com a Robert II i serà el fundador d’una nova dinastía, la dinastía dels Estuart.

1774: A la cambra dels Lords, i per 22 vots a favor i 11 en contra estableixen que “sense importar com estigués resolt per la jurisprudencia, els drets d’autor queden fixats per a un temps limitat”.

1819: Amb el tractat Adams – Onís, l’Espanya de Ferran VII, i els Estats Units, arriben a un acord (ratificat un any després), en el qual els Estats Units compraria el territori de Florida a la corona espanyola, a canvi d’uns 5 milions de dòlars.

Luís de Onís, representant de la corona espanyola i el secretari d’estat nordamericà John Quincy Adams, varen ser els negociadors i signants del tractat.

La frontera s’estableix més enllà del riu Sabina i Arkansas, fins el paral·lel 42º, com a conseqüència, Espanya perd el territori d’Oregón, també le Florides, o Luisiana, a més de perdre la possibilitat de navegar pel riu Mississipi. Tot hi així, la corona espanyola, quedarà coma a única sobirana de Texas.

1911: A Madrid, es produeix un gran escàndol quan dues noies aparèixen vestides amb una nova prenda de roba: la faldilla – pantaló, una prenda molt novedosa però també molt mal vista per a l’epoca.

L’enrenou que va provocar, va fer que fins hi tot es tallés el trànsit dels tranvies i les dues noies es varen haver de refugiar en una porteria fins que es vàren calmar els ànims.

1967: El president indonesi Sukarno, cedeix tota la seva autoritat política al dictador Suharto.

Suharto, que havia salvat a Sukarno d’un cop comunista, es va organitzar i finalment va donar un cop d’estat contra Sukarno, establint-se com a dictador i fent-se amb el poder absolut.

El 1968 va ser escollit president, i cada cinc anys, era reescollit fins que el 1998 va dimitir

El seu govern es va caracteritizar per una dura repressió, la invasió de Timor, o la mort de centenars de mil·lers de persones.

 

La Factoria Historica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s