9 de Febrer

Tal dia com avui, l’any…

1724 El primogénit del rei d’Espanya, Felip V, és proclamat rei amb només setze anys. Fou conegut com Lluís I. El seu regnat fou molt breu ja que niomés durà vuit mesos, degut a la seva prematura mort, provocada per la verola.


1881 Morí el novel·lista rus Fiódor Dostoyevski, un dels principals escriptors de l’etapa tzarista. La temàtica que majoritariament conrreà gira en torn de l’home i de grans problemàtiques lligades a l’ésser humà, com la pobresa i la injusticia social. Una de les seves obres més destacades fou Crim i Càstig.

1891 En els escenaris del Molin Rouge de París, es presenta per primera vegada l”striptease”. Faride Charité y Janine Tharide, dues models varen ser les encarregades d’estrenar aquest sensual ball, per tal de que es decidís quina de les dues era més bella.

Charité va ser la vencedora. Per una baralla produïda posteriorment a l’elecció, en que va intervenir la policia, el cas va cobrar relevància i la Lliga Patriòtica Francesa pro Defensa de la Decència Pública, va acusar a Faride Charité de cometre actes indecents.

El jutge li va imposar una multa de 101 francs (que els feligresos varen pagar gustosament) i li va advertir que si tornava a reincidir la tancaria durant 6 mesos en un cel·la.

1946 L’Assemblea General de la ONU, condemna el règim franquista i diu que mentre aquest règim continuï existint, no podrà entrar a formar part de les Nacions Unides.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s