28 de Gener

Tal dia com avui, l’any…

  • 1547 Morí Enric VIII, rei d’Anglaterra. Promogué la nacionalització de l’església i es convertí en nou cap de l’església anglicana. Príncep típic del Renaixement, culte i humanista, Enric VIII estigué a punt de consolidar plenament el poder de la monarquia, però la seva vida privada enterbolí la seva actuació com a home d’estat.

  • 1892 Nasqué Ernst Lubitsch, director cinematogràfic nascut a Berlín, on comença la seva carrera en el món del setè art, en el que destacà per films com Carmen, 1918; Madame Dubarry, 1919 i Anna Boleyn, 1920. Degut al seu èxit rebé ofertes dels Estats Units on es traslladà l’any 1923. Hi començà una carrera que el situà com un dels millors realitzadors de la comèdia lleugera i d’humor, que de vegades incloïa una sàtira política, com per exemple el film To be or not to be (1942) on satiritzava el nazisme.

  • 1930 Finalitzà la dictadura de Miguel Primo de Rivera, amb l’acceptació de la seva dimissió com a president del govern espanyol, per part del rei Alfons XIII, el qual nomenà Dámaso Berenguer com a nou cap del govern, que dimití a l’any següent, sent substituït per Juan Bautista Aznar.

  • 1939 Nasqué William Butler Yeats, poeta, dramaturg i assagista irlandès. Tot i que començà de molt jove la seva carrera literària no fou fins l’etapa final de la seva vida que escriví el millor de la seva obra, entre els anys 50 i 70, coincidint amb aquesta època de la seva vida fou guardonat amb el premi Nobel de literatura l’any 1923.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s