16 de Desembre/16 de Diciembre

Tal dia com avui, l’any…/ Tal día como hoy, el año…

  • 1653 Després d’abolir la monarquia i de dissoldre el parlament anglès, Oliver Cromwell prengué el títol de Lord Protector, pel qual tenia la potestat de convocar i dissoldre el parlament al seu gust. El nou règim era sostingut bàsicament pel seu prestigi i, per això, en morir ell, el parlament reinstaurà la monarquia en la persona de Carles II.
  • 1770 Nasqué Ludwig van Beethoven, compositor alemany d’origen flamenc. Ja des de petit mostra les seves dots musicals, fet pel qual el seu pare e feu participar en concerts públics, on destacà en el piano i com a improvisador. Aprengué de forma autodidacta, fins que Christian Gottlob Neefe, organista de la cort, s’encarregà de perfeccionar els seus coneixements. Rebé lliçons dels seus contemporanis més importants com, tot i que breument, de Mozart, també de Haydn, que no el satisferen i continuà amb Schenk, Albrechtsberger i Salieri. A finals del segle XVIII se li manifesta la sordesa, que li provocà una gran depressió, plantejant-se fins i tot suïcidar-se.

  • 1773 Boston Tea Party: Nom amb que es coneix l’acció de protesta per part de comerciants nord americans contra l’administració colonial. Aquesta protesta fou considerada el punt d’inici de la rebel·lió de les tretze colònies que desembocà en la Revolució Americana. L’acció consistí en l’ocupació dels vaixells de L’East India Company amarrats al port de Boston i en el llançament del carregament de té que duien a bord, ja que seguia estan gravat pels impostos de la corona anglesa. Els assaltants, coneguts com els Fills de la Llibertat, liderats per Samuel Adams, es disfressaren de nadius americans per passar desapercebuts.

 

  • 1653 Tras abolir la monarquía y disolver el parlamento inglés, Oliver Cromwell tomó el título de Lord Protector, gracias al cual tuvo la potestad de convocar y disolver el parlamento a su antojo. El nuevo régimen se sostenía básicamente por su prestigio personal, y por ese motivo, tras su muerte, el parlamento reinstauró la monarquía en la figura de Carlos II.

  • 1770 Nació Ludwig van Beethoven, compositor alemán de origen flamenco. Des de pequeño ya demostró sus dotes musicales, por lo cual, su padre le hizo participar en conciertos públicos, en los que destacó en el piano y como improvisador. Aprendió de forma autodidacta hasta que Christian Gottlob Neefe, organista de la corte, se encargó de perfeccionar sus conocimientos. Recibió lecciones de sus contemporáneos más importantes, tales como Mozart, aunque brevemente, y Haydn, las cuales no le satisficieron y continuó con Schenk, Albrechtsberger y Salieri. A finales del siglo XVIII se le manifestó la sordera, provocandole una gran depresión, planteándose incluso el suicidio.

  • 1773 Boston Tea Party: Nombre con la que se conoce la acción de protesta de los comerciantes norteamericanos contra la administración colonial. Esta acción fue considerada el inició de la rebelión de las trece colonias que desembocó en la Revolución Americana. La acción consistió en la ocupación de los barcos de la East India Company, amarrados en el puerto de Boston y en el lanzamiento al mar del cargamento de té que llevaban a bordo, ya que seguía grabado con los impuestos de la corona inglesa. Los asaltantes, conocidos como los Hijos de la Libertad, liderados por Samuel Adams, se disfrazaron de nativos americanos para pasar desapercibidos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s